Hienostunut ja täyteläinen sinihome­juusto

Peltolan Blue -sinihomejuuston maukas aromi ja omintakeisen vivahteikas maku tulevat tilalla kasvatetusta puna-apilasta, jota käytetään lehmien ruokinnassa.

Roquefort-tyyppinen Peltolan Blue sopii lempeän, täyteläisen makunsa ja hienostuneen, viipyilevän arominsa ansiosta juustotarjottimelle, jälkiruokiin, ruoanlaittoon sekä viinin kanssa nautittavaksi.

Peltolan Blue valmistetaan käsityönä

Peltolan juustolassa juustot valmistetaan perinteisin keinoin käsityönä. Kokeneet juustomestarimme osaavat jo maidon nähdessään arvioida, mitä tarvitsee tehdä laadukkaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Juuston keittäminen vaatii harjaantunutta silmää, jatkuvaa seurantaa ja ammattitaitoa, ja juuston valmistamista voidaankin pitää enemmän hellänä huolenpitona. Peltolan juustot rei’itetään, suolataan, tunnustellaan ja pakataan käsin, unohtamatta laaduntarkkailua valmistuksen aikana; juustomestarin harjaantuneet makuhermot kertovat tarkasti, milloin sinihomejuusto on sopivan kypsää ja sen laatu kohdallaan

Saatavilla hyvin varustetuista ruokakaupoista

Juustolan yhteydessä olevan Ravintola Mikon lisäksi löydätte Peltolan sinihomejuustoa hyvin varusteltujen ruokakauppojen ja erikoismyymälöiden hyllyistä sekä suomalaisten huippuravintoloiden ruokalistoilta.