Pitkien perinteiden Peltolan maatila

Peltolan perinteet johtavat aina vuoteen 1847, jolloin maatila perustettiin. Vuonna 1917 tila siirtyi Kärkkäisen suvun omistukseen – vuosi, jota pidämme toimintamme alkupisteenä. Maatilalla on alusta saakka ollut paljon lypsykarjaa, ja maitoa jatkojalostettiin jatkuvasti omaan käyttöön kirnuamalla siitä esimerkiksi voita. Peltolan kirnuvoi löysi tiensä moniin ruokapöytiin ja toiminnan kaupallistuminen olikin tämän myötä luonnollinen kehityssuunta. 1940-luvulla voitiin jo puhua aktiivisesta meijeritoiminnasta, ja kirnuvoin lisäksi maidosta ryhdyttiin tuottamaan myös muita jalosteita.

Juustolan toiminnassa vaalitaan käsityöammatin perinteitä

Nykymuotonsa Peltolan toiminta saavutti vuonna 1993 juustolan perustamisen myötä. Peltola Blue -sinihomejuusto vakiinnutti paikkansa suomalaisten huippuravintoloiden laadukkaana raaka-aineena, jonka valmistuksessa on noudatettu sveitsiläisten juustomestareiden oppia; juustoon saadaan eniten makua ja luonnetta käyttämällä yhden tilan tuottamaa maitoa. Peltolan juustolassa työskentelevät kokeneet ammattilaiset vaalivat käsityöammatin perinteitä työssään.

Oman maatilan raaka-aineet

Käyttämiemme raaka-aineiden laatu on ensisijaisen tärkeää ja sama pätee luonnollisesti myös oman tilamme maitoon, josta kaikki tuotteemme jatkojalostetaan. Tilan karjan hoidossa ja ruokinnassa jokainen eläin huomioidaan yksilöllisesti ja panostamme eläinten hyvinvointiin. Päivittäinen ulkoilu ja säännöllinen laiduntaminen ovat tärkeitä osia Peltolan tilan karjan arkea. Tärkein osa tuotteidemme ainutlaatuista, hienovaraista makua on kuitenkin karjalle syötettävä puna-apila, joka kasvatetaan itse tilalla.