Aitoa,
käsin kirnuttua voita 

Peltolan voi valmistetaan käsityönä perinteisesti hapattamalla kirnuamalla. Tilan historian pitkäaikaisin tuote saa aidon voin makunsa perinteisestä valmistusmenetelmästä, jonka ansiosta lopputulosta on äärimmäisen vaikeaa jäljitellä koneellisemmilla tuotantoprosesseilla. Tilan omasta maidosta valmistettua voikermaa hapatetaan aina yön yli ennen kirnuamista, mikä saa aikaan sen tutun maun.

Perinteistä kirnuvoita

Aikoinaan Peltolan tilalla, kuten monilla muillakin tiloilla, omasta maidosta kirnuttiin voita omaan käyttöön ja myyntiinkin. Peltolan läheisyydessä Iisvedellä oli 1900 luvulla monta sahaa ja lankarullatehdas joissa työskenteli tuhansia ihmisiä. Sinne myytiin voita niin merkittäviä määriä, että nykyisen isännän mummo osti rahoilla mm. naapurin tilan oman tilan lisämaaksi.

Suomalaisten ammatti­keittiöiden kesto­suosikki

Nykyäänkin Peltolan voi valmistetaan perinteisellä hapatusmenetelmällä. Tämä antaa voille sen runsaan maun. Kirnuvoi on ollutkin ravintoloiden suosikki jo pitkään. Kirnuvoitamme on saatavissa kahdella suolapitoisuudella eri pakkauskoossa.